Fio banka spouští Google Pay. Můžete jej využít i k výběrům z bankomatu

9
Fio banka spouští Google Pay. Můžete jej využít i k výběrům z bankomatu
  • Česká Fio banka začala svým klientům nabízet možnost placení mobilním telefonem, a to prostřednictvím aplikace Google Pay
  • Mohou s ní i vybírat z bankomatů nebo platit v e-shopech

Zákazníci Fio banky mohou od nynějška využívat placení pomocí Google Pay, jak společnost informuje na svých stránkách. „Placení mobilním telefonem představuje rychlý a moderní způsob placení, který v budoucnu může částečně nahradit i klasickou plastovou platební kartu. Vnímali jsme velký zájem o tuto službu, jsme proto rádi, že ji našim klientům můžeme také nabídnout,“ představuje možnost přidání Fio karet do aplikace Google Pay obchodní ředitel Jan Bláha.


Používání Google Pay je rychlejší, jednoduší a bezpečnější než placení hotovostí nebo platební kartou. Aplikace pracuje s digitální verzí karty, která je pro každé mobilní zařízení unikátní. Díky tomu se obchodník nedozví žádné reálné údaje o platební kartě klienta. Placení pomocí Google Pay navíc zabere opravdu jen pár sekund. U plateb částek do 500 Kč stačí telefon pouze rozsvítit a přiložit k terminálu, při placení vyšších částek je potřeba telefon ještě odemknout – to slouží místo zadání PIN kódu. Bezpečnost a jednoduchost, to jsou dva hlavní pilíře, na kterých tato technologie stojí.

Samotná aplikace i její používání je samozřejmě zdarma. Platit s Google Pay mohou majitelé mobilních telefonů s operačním systémem Android s verzí 5.0 a vyšší a vybaveným technologií NFC, která je nutná pro bezkontaktní placení. Metodu lze ale využívat i bez NFC, pak s ní mohou zákazníci platit na více než 14 tisíc českých a slovenských e-shopech.

Aktuálně je možné do aplikace přidávat debetní i kreditní karty MasterCard a Maestro. Karty VISA banka nehodlá podporovat a dodává, že zákazníkům zdarma vydá kartu MasterCard. Klienti Fio banky mohou mobilní telefon s aplikací Google Pay využít i k výběrům z bankomatů, které podporují bezkontaktní výběry. Opět stačí pouze rozsvítit, přiložit a zadat PIN.


Diskuze ke článku
Martin
Fio? Kulišáci. Rušil jsem u nich na pobočce účet s povinným zůstatkem 200 Kč. Místo očekávaných 200 Kč jsem však dostal pouhých 125 Kč, protože se podle nich jednalo o výběr na pobočce, zpoplatněný 75ti korunami. To nevymyslíš...
Mio
Funguje perfektne jak so slovenskou, tak s českou FIO kartou. Ešte by mohli aktualizovať tú archaickú aplikáciu a všetko bude tip top.
Vojta Vilímec
Vojta Vilímec
No sláva. Urgoval jsem je kvůli tomu každý týden po dobu jednoho roku! :D a vyplatilo se
Tomáš
a co equa bank? bude to mít tak v dohledné doběM

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze