Equa bank zavádí autorizaci plateb otiskem prstu. Maximem je 10 tisíc korun

Equa bank zavádí autorizaci plateb otiskem prstu. Maximem je 10 tisíc korun
  • Možnost autorizovat platbu otiskem prstu zavádí i Equa bank
  • Kromě toho rozšiřuje také možnosti přihlašování i pro klienty bez čtečky
  • Novinky se projevují v redesignované verzi aplikace

Nedávno jsme vás informovali o novince Komerční banky, u níž můžete otiskem prstu autorizovat i samotnou platbu, tedy nejen přístup do aplikace. Konkurenční bankovní instituce samozřejmě nechtějí zůstat pozadu. Nově se k bankám, které tuto možnost nabízí, přidává také nízkonákladová Equa bank, která se pyšní kromě vedení účtu zdarma také výběry ze všech bankomatů v České republice v libovolné výši zdarma.

Novinka byla implementována do redesignované aplikace, která je dostupná teprve pár týdnů. Inovovaná varianta se zaměřuje na jednoduché prostředí, rozdělení do záložek a také rychlé platby pomocí „odznaků“, které symbolizují nejčastěji prováděné platby. Výhodou inovované verze jsou také ikony u jednotlivých plateb, které znázorňují, kde proběhla (databáze společnosti Equa bank je opravdu rozsáhlá, většinu obchodníků rozpozná bez problémů).

Autorizaci plateb otiskem prstu je nejdříve nutné povolit v menu nastavení, takto autorizovat lze však jen platby do limitu 10 tisíc korun, jenž prozatím nelze upravovat. Kromě této novinky si mohou majitelé smartphonů bez čtečky nastavit délku PINu, místo dosavadních 4 čísel může PIN obsahovat až 8 číslic.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze