Apple chystá mobilní platby: první dohody uzavřeny

Platby v obchodech, které obstaráte svým mobilním telefonem, již nejsou hudbou budoucnosti. Za běžné je však označit nelze. Ignorovány byly například ze strany Applu. To by se však již letos mělo změnit. Apple již údajně podepsal první dohody.

Apple pracuje na svém novém platebním systému, který by si svou premiéru měl odbýt při představení iPhonu 6. To mimochodem proběhne již příští týden, konkrétně 9. září. Že je vše na správné cestě, dokládají informace o prvních dohodách mezi Applem a předními poskytovateli kreditních karet. Apple se již údajně dohodl nejen s MasterCard a Visa, ale také se společností American Express.

Apple + VISA

Za rozšířením mobilních plateb však stojí mnohem více. Je nutné vybavit nejen telefony, ale také prodejny patřičnými čtečkami a právě ony ještě na mnohých místech chybějí. Pro masivnější rozvoj by se tak Applu, respektive dalším výrobcům, muselo podařit přesvědčit prodejce k nákupu nových terminálů, které budou platby prostřednictvím NFC přijímat.

Spekuluje se rovněž, že Apple možná použije odlišný systém mobilních plateb, než který vídáme v současnosti na telefonech s Androidem. Zapojit by se měl snímač otisků prstů, který by měl mít na starosti ověření transakce. Zda tomu tak opravdu bude, zjistíme až příští týden při představení.

Zdroje: bloomberg.com, theverge.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze