Visa spustila program Everywhere Initiative v Evropě

Visa spustila program Everywhere Initiative v Evropě

Společnost Visa spustila dnešním dnem vůbec poprvé v Evropě program Everywhere Initiative. Soutěž je určená pro startupy a fintech společnosti z 19 evropských trhů včetně České republiky. Soutěžící v ní mají šanci vyhrát až 50 000 eur, určených na podporu projektů realizovaných ve spolupráci s Visou nebo s finančními institucemi, které jsou klientem Visy.

Úspěšní uchazeči získají rovněž přístup k vývojářskému rozhraní Visa prostřednictvím platformy Visa Developer a budou moci využívat konzultace s mentory a technologickými experty Visy, kteří jim pomohou v dalším rozvoji jejich řešení. Program Everywhere Initiative byl poprvé uvedený v roce 2015 v USA. Jeho cílem je podpořit platební inovace v době, kdy se platební průmysl přesouvá z doby plastových karet do digitálního světa.

TIP: Visa a Samsung zjednodušují online platby přes Visa Checkout a Samsung Pay

Téměř tisíc startupů, které se dosud soutěže zúčastnilo, získalo podporu v celkové výši 1,7 miliardy dolarů a kromě Evropy se iniciativa tento rok rozšíří také do Severní a Latinské Ameriky a Asie. Zájemci mohou předložit své projekty pro jednu nebo všechny z následujících oblastí na stránkách Everywhere Initiative, které budou spuštěny 19. dubna:

  • Local Community Challenge: Jak mohou digitální platební technologie pomoci vytvářet takové produkty, které spojují lidi a obohacují místní komunity?
  • Regional Intercity Challenge: Jak mohou mobilní technologie a zařízení připojená k internetu změnit zážitek z cestování mezi městy?
  • International Travel Challenge: Jak mohou nové produkty a služby vytvořené v prostředí Visa API přispět k pohodlnému mezinárodnímu cestování?
Visa

„Zákaznický zážitek je ve středu zájmu platebního průmyslu. Tento sektor je poháněn novými technologiemi a roste rychlejším tempem, než kdykoliv předtím. Soutěže jako je Everywhere Initiative přináší technologické inovace, které podpoří akceptaci a přinesou spotřebitelům ještě větší komfort. Doufáme, že zaměřením na místní komunity a cestování pomůžeme zlepšit každodenní život lidí, ať už jsou kdekoliv. Na druhé straně Atlantiku jsme zaznamenali úspěch a nyní se těšíme na návrhy evropských startupů, které hledají financování a smysluplnou spolupráci na realizaci svých skvělých nápadů,“ řekl Bill Gajda, senior viceprezident Visa pro inovace a strategická partnerství.

Startupy se budou moci přihlásit přes web do soutěže od 19. dubna do 17. května 2017. Finalisti, kteří se svými projekty postoupí do závěrečného kola, se budou ucházet o výhru před porotou na konferenci Money 20/20, která se uskuteční od 26. do 28. června 2017 v Kodani.

Zdroje: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze