NFC tag, se kterým se stanete kyborgem

Po pozvolném rozjezdu si technologie NFC získává stále větší popularitu. Kromě stále většího počtu podporovaných mobilních telefonů se stále objevuje více či méně tradiční příslušenství a gadgety s NFC. Tím patrně nejzajímavějším, který právě sbírá prostředky na serveru komunitního financování indiegogo.com, je XNT tag. Čip, který je určen k implantování přímo do těla.

Podle společnosti Dangerous Things, malé firmy z amerického Seattlu, která za XNT tagem stojí, se jedná o první NFC a RFID čip na světě určený pro implantování do těla. Funguje přitom jako jakýkoli jiný NFC tag, zapisuje se na něj stejně a dá se použít ke stejným účelům.

Sám autor nápadu demonstruje jeho využití jako náhradu klíčů nebo hesel. Zámek na domovních dveřích nebo autě stejně jako notebook odemkne pouhým mávnutím ruky, ve které má čip implantovaný. Jedná se ideální řešení pro všechny, kteří neustále někde zapomínají hesla nebo nejsou schopni si zapamatovat hesla a piny. Vše si nosí stále při sobě.

V současnosti firma sbírá prostředky na indiegogo.com, aby jej mohla uvést na trh. Kampaň bude běžet ještě měsíc, ale už teď je jasné, že se dočkáme. Požadovaných 8000 dolarů bylo vybráno za méně než týden a nyní více než měsíc před koncem je na kontě již více než dvojnásobek.

Pokud máte zájem i vy, můžete přispět na této stránce. Kyborgem se stanete za pouhých 99 dolarů (1997 Kč), za které dostanete jeden XNT tag spolu se sadou pro jeho aplikování. Ta je stejná, jaká se používá například při čipování domácích mazlíčků. Implantování čipu je snadné, přesto však výrobce doporučuje vyhledat pomoc osoby, která má lékařské vzdělání. První XNT tagy by měly být distribuovány v únoru 2014.

Zdroje: indiegogo.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze