Karta Plastc chce nahradit většinu vaší peněženky

3

Společnost Plastc míří se svojí Plastc kartou hodně vysoko, jelikož hodlá jedinou kartičkou o velikosti tradiční platební karty nahradit všechny karty ve vaší peněžence, a to pomocí NFC a dalších vychytávek.

Společnost Plastc se pochlubila se svojí novou multifunkční kartou, kterou chce nahradit většinu vaší peněženky. Karta je půdorysně stejně velká jako klasická kreditka a je 0,8 mm tlustá. V tomto malém balení však najdeme více výbavy, než bychom očekávali. Do malého těla se totiž vešel čip s pinem, E-inková dotyková obrazovka, Bluetooth, flash paměť, která dokáže uchovat data až z dvaceti karet, nabíjecí baterie (na jedno nabití má vydržet až 30 dní), přepisovatelný magnetický pásek, přepisovatelné RFID/NFC a také bezdrátové napájení.

Přední displej slouží k odemčení karty, zobrazení informací o vybrané kartě a také dovoluje se přepínat mezi nahranými kartami. Čip slouží ke stejnému účelu jako čip na vaší kreditní kartě, tedy k identifikaci. Přepisovatelný magnetický pás slouží pro použití v US. Bluetooth slouží ke spárování s vaším telefonem a NFC čip dovolí bezkontaktní platby. Karta se nabíjí blíže nespecifikovanou indukční podložkou, takže těžko odhadovat, jestli podporuje standard Qi.

Plastc

Bluetooth má v kartě také další využití, než jenom pro spárování s telefonem. Za použití aplikace můžete nastavit upozornění v případě, že se karta vzdálí z dosahu vašeho telefonu, takže jí nezapomenete v autě. Chytrá je také ochrana pro případ, že se vám karta vybije, jelikož při vyčerpání energie se Plastc card nastaví do výchozího režimu, ve kterém budete moci stále používat jednu kartu, kterou si nastavíte právě jako výchozí.

Plastc

Do Plastc card si můžete také nahrát například různé kupóny a slevové karty. To všechno zní velmi pěkně, nicméně je tu jedna překážka, kterou je cena karty. Plastc card totiž stojí 155 dolarů, což je v přepočtu přibližně 4 100 korun s DPH a to je dost vysoká cena za malou platební kartu. Kartu navíc neobdržíte obratem po platbě, ale až v létě 2015, jelikož vývojáři na ní stále pracují.

Zdroje: extremetech.com, plastc.com

Diskuze ke článku
chosenek
Tak na toto čekám celou věčnost!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze