NFC obal už i pro iPhone 5

Už i iPhone 5 se naučil mimo jiné platit přes NFC. Ale ne, s Applem to nemá mnoho společného. Budete ho muset zavřít do nehezkého plastového obalu, který z každé strany přidá pár milimetrů.

I když jsme si tím byli dříve naprosto jisti, aktuálně prodávaný Apple iPhone 5 prostě NFC nemá. A jak to tak zatím vypadá, nejspíš ho ani žádná další generace mít nebude.

Ale v kanadské společnosti Wireless Dynamics si už poradili s iPhonem třetí i čtvrté generace, takže proč by měl s tou pátou být nějaký problém? Nebyl, a tak tady máme další variantu zařízení iCarte, tentokrát celým označením iCarte 520, které je určené právě pro iPhone 5.

iCarte 520 iCarte 520 iCarte 520 iCarte 520
iCarte 520 pro iPhone 5

Nečekejte ale žádné novinky. Opět se jedná o dvoudílný nacvakávací obal, po jehož připojení k iPhonu budete mít možnost ve skoro 40 aplikacích využívat technologii NFC. Kromě toho získáte i možnost připojit iPhone k počítači nebo nabíjet přes klasický microUSB konektor.

Zařízení má certifikaci jak od Applu (Made for iPhone), tak od společnosti VISA, tudíž umožní bezkontaktní platby. Ty takto u nás v pilotním provozu na iPhonu 4 testovala Česká spořitelna a Komerční banka.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze