NFC Interactor pro Windows Phone 8 vytvoří i přečte NFC tag

Jednou z novinek systému Windows Phone 8 je podpora NFC. S touto funkcí lze dělat opravdu spoustu věcí a pojí se s ní i tagy. Tedy malé placičky, na které si nahrajete různé funkce. Ty se posléze aktivují či spustí v momentě, kdy k tagu telefon přiblížíte.

NFC Interactor NFC Interactor
Aplikace NFC Interactor

Na Windows Phone 8 se nyní objevila velmi šikovná aplikace s názvem NFC Interactor. O tom, že má přijít na Windows Phone 8, jsme vás na nearfield.cz již informovali a nyní se tak stalo. Nejde však jen o pouhou čtečku, jak by si možná někdo mohlo myslet. Pomocí této aplikace můžete i vytvářet vlastní tagy. Jinými slovy přiřadit ke tagu vámi vybranou funkci. Při přiblížení se tak na vašem telefonu může spustit vybraná aplikace, můžete se přihlásit na sociální sítě, otevřít GPS souřadnice nebo jen webová adresa. Lze však přiřadit také telefonní číslo, které se po přiblížení vytočí nebo k tagu napsat nějakou zprávu, kterou si například přečte někdo jiný, pokud bude mít příslušný telefon s NFC. Kromě textu může zpráva obsahovat například i odkaz na nějakou internetovou stránku, která se automaticky načte. Tagy lze tak například využívat jako vzkazy. Podobné aplikace známe již běžně ze systému Android nebo Symbian a je dobře, že krátce po uvedení Windows Phone 8 zde máme první NFC aplikaci i pro tento systém.

NFC Interactor pro Windows Phone 8 NFC Interactor pro Windows Phone 8 NFC Interactor pro Windows Phone 8

Aplikaci NFC Interactor najdete v obchodě Windows Phone již nyní za 1,99 dolaru, tedy za necelých 40 Kč. K dispozici je samozřejmě trial verze k vyzkoušení. Ta je omezena na tvorbu 20 tagů a 10 načtení.

Zdroje: wpcentral.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze