NFC headset Nokia Reaction pozná, když si ho dáte do ucha

Nokia představila svou vlajkovou loď mezi monofonními headsety. Nokia Reaction pozná, když si jej dáte do ucha. A NFC pro rychlé spárování samozřejmě nechybí.

Svůj další přírůstek do rodiny NFC headsetů Nokia představila úplně potichu. Headset Nokia Reaction, neboli Nokia BH-907, je ale vlajkovou lodí mezi monofonními headsety a rozhodně se nemá za co stydět.

Nokia Reaction Nokia Reaction Nokia Reaction
Jednoduchý funkční design

Jde o klasický podlouhlý headset o rozměrech 14 × 27 × 66 mm a hmotnosti 10 gramů. Prodávat se bude v černém barevném provedení. Headset je unikátní především tím, že sám dokáže rozpoznat, jestli ho máte v uchu. Tak totiž šetří energii. Když ho máte položený na stole, je vypnutý a když si ho při příchozím hovoru dáte do ucha, hovor sám přijme. Detekci je možné ale i vypnout přes aplikaci v počítači. To je také novinka, headsetu totiž půjde aktualizovat firmware.

Nokia Reaction Nokia Reaction
Se současnými Lumiemi si NFC párování neužijete

Kromě toho Nokia Reaction disponuje dohromady třemi mikrofony, takže si poradí s odstraněním okolního šumu i automatickou regulací hlasitosti. Pro manuální ovládání jsou tu pak dvě senzorová tlačítka na přední straně, mezi kterými se nenápadně ukrývá indikátor stavu nabití, pro jeho zobrazení stačí headset prostě jenom pohladit. Baterie s kapacitou 95 mAh by pak měla headset udržet až 15 dní v pohotovosti, a pokud budete používat pouzdro, dokonce až 3 měsíce.

Nokia Reaction
Jinak neviditelný indikátor stavu nabití

Nechybí možnost připojení dvou zařízení zároveň (spárovaná si pamatuje headset čtyři), hlasová navigace, na headsetu najdete i dvě klasická tlačítka (pro přijetí hovoru a klávesu menu). Na horní straně je pak umístěn microUSB konektor pro nabíjení, na vnitřní straně kromě NFC čipu i posuvný vypínač a informační LED dioda.

Nokia Reaction
V balení dostanete i nabíječku do auta

Bohaté je i balení. Kromě samotného headsetu se třemi velikostmi nástavců do uší a transparentní spony za ucho dostanete i pouzdro s klipem, microUSB kabel, nabíječku do auta a pouzdro s USB konektorem, které umí headset nabíjet třeba z notebooku. Nokia si za to všechno nechá ale pořádně zaplatit, headset Reaction už je v prodeji za cenu okolo 2 300 Kč.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze