Nokia chystá NFC přívěšek na klíče, abyste je rychle našli

9

Nokia chystá velice zajímavé příslušenství. Nokia Treasure Tag je přívěšek, který díky Bluetooth 4.0 a NFC připojíte k telefonu a ztracené klíče rychle najdete. Aktualizováno o první fotku!

Možná jste už zaslechli o crowdfundingovém projektu Tile, který od zájemců o malou samolepku vybral už přes dva a půl milionu dolarů. A vypadá to, že Nokia chystá dost podobný kousek příslušenství i sama.

Nokia NFC přívěšek
První reálný obrázek se objevil na Twitteru evleaks

Dost to souvisí s uvolňováním nové aktualizace pro smartphony Lumia, která přináší podporu technologie Bluetooth 4.0. Tu zatím podporuje jen pár telefonů, a bohužel Tile je právě podporovaná pouze iPhony, iPody a iPady.

Bluetooth 4.0 je totiž velice energetický úsporný, a tak umožňuje používat Bluetooth i tam, kde to doposud nešlo. A to je právě případ přívěšku Nokia Treasure Tag.

Ten bude pořád zapnutý, integrovaná baterie by měla vydržet až půl roku provozu. Jestli pak půjde nějak vyměnit nebo dobít, nebo budete muset celý přívěšek zahodit, zatím není jasné. Pak po propojení s telefonem, které bude možné právě i přes technologii NFC, budete moci na Lumii spustit vyhledávací aplikaci.

Když pak nebudete moci klíče, nebo jakýkoliv jiný objekt, na kterém budete mít přívěšek přichycený, najít, bude stačit aplikaci spustit a ta vám ukáže, kde se zhruba nachází. Dokonce by nemělo chybět ani zobrazení v rozšířené realitě HERE LiveSight. A půjde i opačně najít telefon podle přívěšku: po stisknutí tlačítka začne telefon pípat, takže ho budete moci najít po zvuku.

Nokia příslušenství zatím oficiálně nepředstavila, je to ale nejspíš otázkou několika málo týdnů. Jak se vám podobný nápad líbí?

Nokia Treasure Tag
Párování bude probíhat samozřejmě přes NFC

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
pauletakk
Na něco takového čekám už hodně dlouho ;)
Filip
Tile objednam. Od nokie to bude 2x drazsi. Jinak napad skvely. Kez to tu nebylo driv :)
mental.disease
Perfektná vec. Až sa divim, že to už niekto "dávno" nevyraba..
petr
Nejsem bordelar, takze pro me osobne zbytecne... Jinak je to ale pekny napad a urcite ho nekdo i vyuzije...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze