MWC 2013: bezdrátová nabíječka do auta s NFC od Nokie

Nokia v Barceloně představila jeden jednoduchý, ale povedený kousek příslušenství. Bezdrátového nabíjení budete moci využít už i v autě. A nechybí NFC!

Z barcelonského Mobile World Congressu se na nás pomalu valí NFC novinky. Jednou z nich je i bezdrátová nabíječka do auta Nokia CR-200, i když NFC u ní hraje spíš minoritní roli.

Bezdrátová nabíječka do auta Nokia CR-200 Bezdrátová nabíječka do auta Nokia CR-200 Bezdrátová nabíječka do auta Nokia CR-200
Jednoduchý nápad a je na světě neuvěřitelně praktická věc

V autě ale bezdrátové nabíjení dává skutečně smysl a je vidět, že půjde nejspíš o velmi žádaný produkt: bylo vidět mnoho kutilských pokusů, jak si do auta předělat klasickou stolní bezdrátovou nabíječku. Nokia CR-200 je zároveň i držák s přísavkou na sklo.

Na nabíječce najdete i NFC, to ale tentokrát funguje jako pasivní tag a slouží jen ke spuštění některé z aplikací v telefonu. Třeba navigace, kterou v autě typicky spouštíte.

Fungovat by to mělo s Lumiemi 720, 820 a 920, nicméně standard bezdrátového nabíjení Qi se objevuje už i u jiných telefonů a není důvod, aby nabíječka nefungovala i u nich.

Na konektoru do zapalování je navíc ještě USB konektor, kterým můžete nabíjet další zařízení, teď už kabelem.

Nabíječka by se za cenu asi 1 800 Kč měla začít prodávat už v květnu, uvidíme, jak tomu bude u nás.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze