Lidé se zajímají o NFC, hojně ho hledají na Googlu

České zastoupení Google dnes zveřejnilo výsledky nejvyhledávanějších slov. Kromě souhrnné statistiky máme možnost nahlédnout i do kategorie vyhledávání začínající slovy Co je... A právě v tomto žebříčku se na druhém místě nachází heslo NFC.

Český Duch Doby je žebříček nejvyhledávanějších slov ve Vyhledávači Google, které každoročně na základě milionů dotazů odhalují, čím společnost v konkrétní zemi žila, co mezi občany vzbuzovalo největší zájem nebo co je naopak tížilo. Velmi zajímavá je podkategorie Nejhledanější spojení s „Co je“. Asi každý z nás na internetu již dotaz začínající právě zmíněnými dvěma slovy psal. Snadno tak lze dohledat informace o nějaké věci či termínu, kterému člověk přesně nerozumí.

NFC

Tuto kategorii letos vyhrál dotaz „Co je tablet“. Nás na serveru nearfield.cz však více zajímá druhá příčka. Druhým nejčastějším spojením s frází „Co je“ se totiž stal dotaz „Co je NFC“. Je tudíž jasně patrné, že o technologii Near Field Communication (ve zkratce právě NFC) je mezi uživateli stále větší zájem. Důvodem může být jak přibývající možnosti využití, tak také fakt, že mnoho nových představených telefonů s otevřeným operačním systémem již NFC podporuje, samozřejmě s výjimkou Apple iPhone. Více se o možnosti využití NFC dozvíte v našem dřívějším článku.

Zdroj: TZ Google

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze