Hotely Hilton Worldwide dovolí odemykání pokojů pomocí smartphonu

Hotelový řetězec Hilton Worldwide chystá aplikaci, která vám dovolí odemknout váš hotelový pokoj pomocí NFC. Zároveň si budete moci vybrat vlastní pokoj a objednat další služby. Hilton Worldwide chce tyto funkce spustit globálně a to do konce roku 2016.

Christopher Nassetta z Hilton Worldwide potvrdil, že společnost chystá proprietární řešení pro odemykání a správu hotelových pokojů. To má zahrnovat i možnost vybrat si vlastní pokoj a objednávku služeb, jako je objednání jídla na pokoj a podobně.

Christopher Nassetta
Christopher Nassetta z Hilton Worldwide

Lidé budou moci použít svoje smartphony podobně, jako je používají při nástupu do letadla, kde si můžete do telefonu stáhnout svůj boarding pass. Christopher sice neupřesnil, jakou technologii pro odemčení pokojových dveří použijí, ale dá se předpokládat, že se bude jednat o NFC, díky kterému telefon ke dveřím pouze přiložíte a podle informací uložených v aplikaci se vám odemknou.

ShareKey
NFC zámky existují například v podobě ShareKey

Tento systém odemykání je součástí kompletního předělání procesu odbavení v hotelech Hilton. Nová služba tak bude zahrnovat digitální platby, které vám dovolí použít k placení váš telefon, tablet, nebo počítač. Zároveň bude Hilton Worldwide poskytovat možnost volby vlastního pokoje z digitálního plánu, takže nemusíte spoléhat na to, jaký pokoj vám vybere obsluha.

Hilton Worldwide

Programu se zúčastní řetězce Waldord Astoria Hotels & Resorts, Conrad Hotels & Resorts, Hilton Hotels & Resorts, Hilton Garden Inn, Home2 Suites, DoubeTree by Hilton a Embassy Suites Hotels. Zpočátku se testovacího provozu zúčastní pouze hotely v USA, a to již během roku 2015. S globálním zavedením se počítá do konce roku 2016.

Zdroje: nfcworld.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze