WP hrátky na víkend: NFC tag do auta a na doma

2

Stojánek a držák do auta s bezdrátovým nabíjením od Nokie na sobě mají také NFC tag, který spouští velice povedenou aplikaci ve všech Lumiích. Jak si vyrobit takový tag doma, aniž byste si museli příslušenství pořizovat?

Aplikace do auta

To, že na bezdrátově nabíjecím držáku do auta z letošního Mobile World Congressu, Nokia CR-200, bude NFC tag pro spuštění aplikace, jsme věděli. Nokia ale v rámci své aplikace spravující příslušenství přichystala aktualizaci. Díky té se vám po tapnutí na držák spustí moc povedená aplikaci.

Bezdrátová nabíječka do auta Nokia CR-200 Bezdrátová nabíječka do auta Nokia CR-200 Bezdrátová nabíječka do auta Nokia CR-200
Bezdrátová nabíječka do auta Nokia CR-200

Logicky je určena do auta a je upravena tak, abyste ji mohli relativně bezpečně a pohodlně ovládat i za jízdy.

Aplikace k držáku Nokia CR-200 Aplikace k držáku Nokia CR-200
Bezpečnost na prvním místě

V horní části displeje se nachází oblast, na které můžete přepínat mezi hodinami s datumem, předpovědí počasí na dvě hodiny dopředu a stavem kapacity baterie.

Aplikace k držáku Nokia CR-200 Aplikace k držáku Nokia CR-200 Aplikace k držáku Nokia CR-200
Velké a přehledné

Zbytek displeje pak zabírají tři velká tlačítka pro spuštění aplikací. Za zmínku ale stojí určitě i to, že si můžete navolit tzv. rychlé hovory. Těch může být až pět.

Aplikace k držáku Nokia CR-200
Bohužel po kliknutí na kontakt je třeba hovor ještě potvrdit v systémovém okně s dost malým tlačítkem

V nastavení si můžete zvolit, které tři zástupce na aplikace chcete, případně natrvalo nastavit oblast pro počasí (a přepínat mezi stupni Celsiovými a Fahrenheitovými).

Aplikace k držáku Nokia CR-200 Aplikace k držáku Nokia CR-200 Aplikace k držáku Nokia CR-200 Aplikace k držáku Nokia CR-200
Anebo si spustit úplně jinou aplikaci

Spořič obrazovky s časem a počasím

Za to bezdrátový nabíjecí stojánek Nokia DT-910 má aplikaci o poznání jednodušší. A asi bude docela vybíjet baterii, nicméně to u původního použití, tedy že ji máte spuštěnou ve chvíli, kdy se telefon nabíjí na bezdrátovém stojánku, nebyl až takový problém.

Bezdrátový nabíjecí stojánek Nokia DT-910 Bezdrátový nabíjecí stojánek Nokia DT-910 Bezdrátový nabíjecí stojánek Nokia DT-910
Bezdrátový nabíjecí stojánek Nokia DT-910

Po dotyku NFC tagu se vám spustí spořič obrazovky s velkými hodinami a aktuálním počasím, který průběžně běhá po displeji. Jednoduchým tahem prstu nahoru a dolů po displeji pak můžete nastavit jas displeje.

Aplikace k stojánku Nokia DT-910 Aplikace k stojánku Nokia DT-910 Aplikace k stojánku Nokia DT-910 Aplikace k stojánku Nokia DT-910
Nastavit si ale můžete spuštění i jakékoliv jiné aplikace

Jak na to s obyčejným NFC tagem

Nemáte doma ani jeden kousek tohoto příslušenství a přesto byste chtěli tyto aplikace využívat? Máme pro vás trik, jak na to.

Stačí si totiž stáhnout aplikace NFC interactor (na vytvoření dvou tagů vám bude stačit trial verze, ale věřte mi, že za těch 40 korun to opravdu stojí), pomocí které si můžete vytvořit tag spouštějící tuto aplikaci i doma.

Stačí vybrat položku Nokia Accessories, vybrat, jestli chcete držák do auta nebo stojánek (je to jedno, nastavit se dá cokoliv) a zapsat na tag.

NFC interactor NFC interactor NFC interactor
Vytvoření tagu je otázkou 30 sekund

Pak se vám v aplikaci pro správu příslušenství od Nokie (najdete ji v nastavení) zobrazí oba kusy příslušenství, jak kdybyste si je koupili.

Aplikace pro správu příslušenství
A telefon si bude myslet, že máte stojánek i držák doma

Bohužel je třeba po každém tapnutí spuštění aplikace potvrdit, ale to je vlastnost operačního systému Windows Phone 8 a bohužel s tím asi jen tak něco nikdo neudělá.

Otravné potvrzení
Tohle musíte odkliknout vždycky

A kam si tag v autě či doma nalepíte vy?

Diskuze ke článku
Arnold
A co takhle spustit aplikaci bez NFC ? Je to easy a nemusí se nic řešit lol

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze