Hudba přes Bluetooth i doma: Nokia MD-310

Už delší dobu Nokia prodává zajímavý kousek příslušenství, u kterého byste asi podle vzhledu neuhodli, k čemu slouží. Důležité ale je, že i na něm naleznete zkratku NFC.

Bezdrátový hudební přijímač, jak Nokia sama tuto kulatou věc s názvem MD-310 popisuje, byl představen společně s Nokií N9 loni v Singapuru. Není to ale věc, která by zastarala.

Zařízení dostanete v pěkné pevné krabičce, na které je z ilustrací jasné, k čemu slouží. A Nokia se nezapomněla náležitě pochlubit ani právě technologií NFC.

Nokia MD-310 Nokia MD-310 Nokia MD-310 Nokia MD-310

Uvnitř už pak najdete samotný přijímač. Prodává se ve dvou barvách, černé a bílé. Je poměrně masivní, z části tvořený kovem, z části plastem: při hmotnosti 125 gramů ho můžete s klidem na stole použít jako těžítko.

Nokia MD-310 Nokia MD-310

Na horní straně je pak jediné tlačítko pro zapnutí a párování, osvětlené okolo informační LED diodou. Pod ním se pak nachází NFC čip, díky kterému můžete zařízení rychle spárovat s telefonem a pak ho používat pro zapnutí a vypnutí. Na samotném tělu je ve štěrbině namotaný i 78 centimetrů dlouhý 3,5 mm jack kabel, který slouží pro připojení k vaší domácí audiosoustavě.

Nokia MD-310

S telefonem zařízení komunikuje pomocí Bluetooth 3.0 s prodlouženým dosahem. Nokia udává až teoretických 100 metrů, počítejte ale s tím, že v praxi se v zastavěném prostoru dostanete nejvýš na dvacet. Záleží totiž i na výkonu telefonu, o něco lepší dosah než u ostatních Bluetooth zařízení ale poznat je.

V balení dostanete i krátkou redukci z 3,5 mm jacku na cinchové konektory, které jsou v kvalitních aparaturách obvyklejší. Bezztrátovou kompresi zvuku zajišťují kodeky aptX a SBC.

Nokia MD-310

Nokia MD-310 potřebuje vlastní napájení, součástí je tedy i nabíječka s 2 mm konektorem.

Nokia MD-310 Nokia MD-310

Jedná se o bezesporu zajímavý kousek příslušenství, které nenajde moc konkurence. Pokud si přehráváte hudbu z telefonu i doma a už vás nebaví neustálé připojování kabelů, není co řešit. Jen by vás mohla zarazit poměrně vysoká cena přes 1 000 Kč.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze