Sony představilo nové NFC příslušenství: sluchátka na cesty i pro zážitek

5

Nejsou to jen smartphony a tablety, co se těší oblibě na výstavě CES 2013. Sony kromě nových Xperií odhalilo také dvojici příslušenství, jenž vám zpříjemní poslech hudby, ať už jste kdekoliv. Sluchátka navíc podporují NFC a další moderní technologie, líbivý design tedy není jedinou kladnou stránkou.

Sony Sony Sony

Stereo Bluetooth Headset SBH20

Jako první si povíme více o bezdrátových přenosných sluchátkách SBH20 s vlastním ovládáním. Ta jsou maximálně přizpůsobena mobilitě, díky malým rozměrům a držáku si lze ovladač připnout prakticky kamkoliv. Signál s dosahem až 10 metrů pak dovolí nenosit nutně telefon s sebou po bytě, případně jej mít v tašce či batohu.

Sony SBH20 Sony SBH20 Sony SBH20

Ovladač nabízí veškeré potřebné klávesy pro ovládání hudby i hovoru, navíc nabízí Bluetooth 3.0, 3,5 mm jack, microUSB konektor a samozřejmě NFC. To umožňuje spárovat sluchátka s jakýmkoliv smartphonem či tabletem Sony pouhým přidržením zařízení u ovladače. Vše se spáruje automaticky.

TIP: Nezapomeňte na nově odhalenou Xperii Z.

Baterie s kapacitou 110 mAh by měla vydržet až 400 hodin v pohotovostním režimu, případně 6 hodin nepřetržitého hovoru. Samozřejmostí je přítomnost přednastavených profilů pro co nejpohodlnější volání a hovory celkově.

Sony SBH20 Sony SBH20 Sony SBH20

Sluchátka SBH20 by se měla objevit na trh v prvním čtvrtletí letošního roku v pěti barevných variantách. Cena zatím nebyla odhalena.

Wireless Headset DR-BTN200M

Druhá sluchátka už patří serióznějšímu publiku. Jde o velká bezdrátová sluchátka s lvím výkonem a kvalitní reprodukcí zvuku. Nabízí velmi podobné technologie (Bluetooth 3.0, microUSB, 3,5 mm jack a NFC), a taktéž disponují funkcí rychlého párování a unikátními profily. Navíc podporují opět jakýkoliv smartphone, tablet či počítač (nejen) výrobce Sony.

Sony DR-BTN200M Sony DR-BTN200M Sony DR-BTN200M

Veškeré ovládací prvky jsou však tentokrát umístěna na ohlávce sluchátek, kde nechybí ovládání hlasitosti, hudby i vypínací tlačítko společně se sluchátkem pro hovor. V útrobách sluchátka schovávají 145mAh baterii, která má vydržet 800 hodin pohotovostního provozu či 30 hodin hudby.

Sluchátka BTN200M dorazí taktéž na začátku letošního roku, cena bude odhalena později.

Zdroje: sonymobile.com, sonymobile.com

Diskuze ke článku
Jakub
Moc pěkné! Ten minimalistický design SONY je prostě nádherný (a to mám samsung).
hanes
Zajímalo by mĕ jestli je to kompatibilní i s jinou značkou než jenom se sony
ha
škoda že to nemá bluetooth 4.0!! vydrželo by to 2X tolik!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze