NFC ve Windows 8.1 bude lepší: tisk i prezentace

Microsoft v nadcházející aktualizaci Windows 8 chystá vylepšení i co se týče technologie NFC. Těšit se můžete na tisk a prezentování jedním dotykem. Jak to bude fungovat?

O novinkách, které přinese aktualizace operačního systému Windows 8.1, se hlasitě spekuluje už několik měsíců. Microsoft teď ale na svém blogu prozradil i to, jaké chystá NFC novinky.

Tou první je NFC tisk. Nehledejte za tím ale žádnou vědu, jedná se jen o rychlé spárování tiskárny (a nainstalování ovladačů) prostě tím, že se jí dotknete. Je tak konec složitému vyhledávání síťových tiskáren a marných pokusů, než tisknete tam, kde chcete.

Objevují se už i tiskárny, které mají NFC přímo zabudované. Před časem s takovými přišel Samsung, konkrétně se jedná o modely C410W, C460W a C460FW. Zatím nejsou v prodeji, dostupné by měly být v druhé polovině letošního roku. A bohužel neznáme podrobně ani to, jak bude NFC v tiskárnách fungovat. Navázat by mělo na Samsung Mobile Print, který umožňuje snadný tisk ze zařízení s Androidem.

Microsoft na to ale šel jinak, a tak o NFC můžete obohatit i své stávající tiskárny. Stačí na ně nalepit NFC tag, na který pak zapíšete informace o tiskárně, a kompatibilní zařízení s Windows 8 si pak už tiskárnu v síti najde samo.

Další novinkou je nativní podpora bezdrátového zrcadlení obrazovky Miracast. S kompatibilním projektorem, který pak s PC komunikuje pomocí WiFi Direct, se budete moci spárovat právě opět pomocí NFC.

Uvidíme, jestli to bude všechno, co do NFC novinek ve Windows 8.1. I tak je ale třeba Microsoft pochválit, že bere NFC v tabletech i noteboocích vážně. Víte, že si můžete koupit třeba už i NFC myš?

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze