MWC v Barceloně bude ve znamení NFC

Zítra v Barceloně startuje Mobile World Congress 2013. A letos tady technologii NFC potkáte skutečně na každém kroku.

Letošní Mobile World Congress bude mimo jiné ve znamení technologie NFC. Najdete ji tady skutečně všude: ať už v podobě NFC tagů, telefonů, mobilních plateb nebo místo plastové badge.

NFC stojan na letišti
Hned na letišti jsme potkali první NFC stojany, kterých se dotknete a na telefonu se vám načte info o MWC

Velkou akci chystá v Barceloně společnost Visa. Pro 3 500 delegátů přichystala Sony Xperie T s platebními kartami přednabitými na 15 Euro. Budou si tak moci vyzkoušet mobilní platby na vlastní kůži, ať už na jednom z 16 000 bezkontaktních terminálech v barcelonských obchodech, restauracích a na trzích nebo v 700 taxi v okolí Barcelony.

Počet bezkontaktních transakcí se v celé Evropě za rok 2012 zčtyřnásobil a stejný nárůst očekáváme i letos. Ve Velké Británii se každý měsíc uskuteční více než 2,5 milionu bezkontaktních transakcí. Vzhledem k přirozenému vývoji bezkontaktních karet v mobilních zařízeních zaznamenáváme na trzích vynikající reakce, neboť tento druh služby je nyní komerčně široce dostupný." uvedla Sandra Alzetta, senior viceprezidentka Visa Europe.

To ale není všechno. Visa není jediným partnerem, na NFC se na MWC podílí ještě společnosti Sony, Inside Secure, Telefónica, Assa Abloy nebo Gemalto.

Ti všichni dali dohromady NFC zážitek, který si všichni návštěvníci výstaviště a nejen jeho, nýbrž i celého města, budou moci vyzkoušet na vlastní kůži. Přímo na výstavišti najdete NFC centrum, kde bude k vyzkoušení vše, co se NFC týká. Po celém výstavišti i městě pak najdete plakáty s exkluzivním obsahem, ke kterému se dostanete jen přes NFC.

Připraveno je také přes 300 voucherů a kuponů. 20 zaměstananců GSMA bude využívat NFC telefony místo klíčů do jejich pokojů v hotelu Porta Fira Santos, kde jsou instalovány zámky od společnosti Assa Abloy. 27. února pak budou vyhlášeni vítězové soutěže NFC Challenge.

NFC trofej
Cena pro vítěze

Ale třešničkou na dortu je to, že ti, co vlastní NFC telefon s Androidem, Windows Phone 8 nebo BlackBerry, nebudou muset nosit visačku. Ke stažení je totiž aplikace NFC Badge, která ji zvládne plně nahradit a výrazně usnadnit přístup na výstaviště. Při vstupu se nemusíte prokazovat průkazkou a ještě pasem nebo občanským průkazem, stačí pípnout telefonem.

NFC visačka pro Windows Phone NFC visačka pro Windows Phone NFC visačka pro Windows Phone
Takto vypadá NFC visačka pro Windows Phone a Android
NFC visačka pro Android NFC visačka pro Android
A takhle pro Android

Na MWC samozřejmě nechybíme, takže se můžete těšit na živé zpravodajství na sociálních sítích i na shrnující článek. NFC na Mobile World Congressu 2013 startuje už zítra!

Diskuze ke článku
Marek
Dobrý den, budete pořádat ještě nějaké soutěže? Třeba o Google Nexus 4, nebo Sony Xperia Z? :) Nebo i o něco jiného?
Marek
Omlouvám se, to asi nepatří sem, ale na mobilenet.cz :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze