Motorola představila Keylink: klíčenku s NFC

Pokud máte problém se ztrácením a nalézáním vašich klíčů nebo telefonu, tak si pro vás Motorola připravila jednoduché řešení v podobě klíčenky, která se po spárování spojí s vaším zařízením pomocí Bluetooth a při přerušení spojení dojde k upozornění.

Určitě se vám nejednou stalo, že jste někde zapomněli buď klíče, nebo telefon. Motorola připravila řešení v podobě přívěšku na klíče, který se pomocí NFC a Bluetooth spáruje s vaším Android nebo iOS zařízením a při přerušení spojení vás upozorní. Pokud tedy například necháte klíče v restauraci na stole a telefon máte v kapse, přijde vám upozornění o přerušení spojení. Na mapě se vám také ukáže, kde k přerušení spojení došlo a je tedy jednodušší vaše klíče najít.

TIP: Vyzkoušeli jsme chytrý přívěšek Nokia Treasure Tag s NFC

Motorola Keylink

Funguje to však i obráceně a přívěšek lze použít k prozvonění připojeného zařízení a lze ho tak snáze najít. Baterie v přívěšku má navíc vydržet až jeden celý rok a nemusíte ho tak často nabíjet nebo měnit baterie. Přidanou hodnotou je také možnost přidat přívěšek do ověřených zařízení v Androidu 5.0 Lollipop a v jeho přítomnosti nemusíte zadávat PIN a další hesla na vašem přístroji. Přívěšek stojí 25 dolarů (665 korun s DPH) a v současnosti je vyprodaný, ale pokud sháníte zajímavě vypadající přívěšek s touto funkcí, tak ho z výběru rozhodně nevylučujte.

Zdroje: motorola.com, motorola-blog.blogspot.cz

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze