iPhone 6 má konečně NFC, ale kromě placení nic jiného neumí

7

Minulý týden Apple představil nový iPhone 6 a 6 Plus. Obě novinky pojí přítomnost čipu NFC, který se u produktů Apple objevuje vůbec poprvé. Bohužel je již nyní potvrzené, že plně tato technologie nepůjde na iPhonech využít.

Technologie NFC slouží nejen k bezkontaktním platbám, ale také ke snadnému párování různých zařízení. Svůj telefon tak snadno spojíte s reproduktory nebo fitness náramkem. Snadno se pomocí NFC sdílejí kontakty či screenshoty displejů. Na to vše jsme zvyklí na telefonech s Androidem či Windows Phone. A minulý týden svitla naděje, že totéž nyní bude možné provádět i s novými iPhony.

Apple iPhone NFC platba Apple iPhone NFC platba Apple iPhone NFC platba

Jenže bohužel, nic takového dělat nepůjde. Naše zdroje, které již měly tu čest vyzkoušet si nové iPhony a jejich čip NFC, nám potvrdily, že čip NFC je v iPhonech 6 pevně spjat pouze se systémem Apple Pay, což je platební systém nově představený Applem, který však bude prozatím co platný jen v USA. K jinému účelu NFC nebude možné využít a například u nás tak NFC v nových iPhonech nijak nevyužijete. Nezbývá než doufat, že se Apple časem umoudří a zpřístupní čip NFC i pro další úkony.

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
wtf
a za 999€ no nekup to, este ktomu vytrcajuca kamerka, 1gb RAM, 1,2mpix prena kamerka, rozlisenie jak high endy z pred dvoch rokov....
Pino
Já si nemůžu NFC vynachválit. Položim svůj smartfon na místo na stole, kde mam nalepený NFC štítek, naprogramovaný aby se Android připojil automaticky ke konkrétním Bluetooth reprákům.. Nemusím tedy vůbec chodit nikam do nastavení něco zapínat. V pouzdře mam uvnitř další NFC štítek naprogramovaný, aby se mi diplej okamžitě zhasl poté, co ho omylem rozsvítim... atd. Je to skvělá věc. Štítky se dají naprogramovat naprosto libovolně. Uživatelé iPhonu si budou muset počkat ještě tak 2-3 roky...
Android
no co by jste chteli, sak je to jen iShit
mrtvá žížala
ale no tááák, dyt je to ale Apple !!! to vam nestaci ? Instalujeme nove technologie a vyuzivame jejich potencial na celych 5% !

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze