iOS 11 obsahuje zajímavou novinku. Zpřístupní NFC pro párování a načítání dat

28
iOS 11 obsahuje zajímavou novinku. Zpřístupní NFC pro párování a načítání dat
  • Apple prostřednictvím iOS 11 zpřístupňuje NFC čip
  • Díky tomu budete moci snadněji párovat iPhone s příslušenstvím

Apple poměrně v tichosti zpřístupňuje NFC čip v iPhonech, tedy v nové verzi iOS 11, která byla představena v pondělí. Co to znamená? Do této doby Apple výrobky komunikují s NFC čipem pouze v případě platby skrze Apple Pay, kdy funguje NFC čip jako pojítko pro hladké spojení s bezkontaktním terminálem. Apple ale neuvolnil čip pro spolupráci s aplikacemi třetích stran, respektive nedovoloval jej využívat pro párování s příslušenstvím a načítání dat z NFC štítků. To se však s příchodem iOS 11, zdá se, mění.

Apple NFC

Na vývojářské stránce se lze dočíst, že NFC čip půjde využít pro načítání informací – například právě z NFC štítků v muzeích a na dalších místech. Jestli Apple naváže i funkci Android Beam pro snadný přenos souborů mezi dvěma telefony není jasné, iZařízení aktuálně využívají přenos dat skrze AirDrop.

Apple neupřesňuje ani to, zda ve verzi iOS 11 nabídne párování skrze NFC, ovšem je to vysoce pravděpodobné. Do rukou se nám dostal screenshot, který právě tuto možnost naznačuje. První iPhone, který čip NFC obsahoval, je iPhone 6, jenž byl představen v září roku 2014.

Zdroje: developer.apple.com

Diskuze ke článku
Blue Sun
Blue Sun
Apple dokázal okopírovat to, co ostatní umí už pět let. Sláva!
A nyní konečně NFC dostává smysl, protože se ho Apple naučí využívat. Do této doby to byla zbytečná funkce.
A už radši dost ironie...
Mike
Revolucna inovacia :D
Newek23
Opět o jeden náboj méně pro zdejší lagroidí komunitu. Jinak na posílání souborů jedině airdrop, je to mnohem lepší řešení :)
q
Opravdu zajimava "novinka". Ja ji ale pouzivam jiz nekolik let, jeste v dobach kdy podle Applu nedavala smysl :D:D:D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze