mBank představila novou podobu aplikace a svoji vizi pro další roky

10
mBank představila novou podobu aplikace a svoji vizi pro další roky
  • mBank letos oslavuje 10 let své existence
  • První nízkonákladová banka v ČR mění vzhled aplikace
  • Zběžný přehled zůstává, aktivace aplikace proběhne pouze skrze telefon
  • Mimo novou aplikaci představila mBank svoji vizi pro následujících pár let

Nízkonákladová banka mBank na dnešní tiskové konferenci oznámila hned několik novinek a zároveň oslavila své desetileté působení na tuzemském trhu. V roce 2007 způsobila mBank menší revoluci, a to především kvůli odstranění v té době naprosto běžných bankovních poplatků a také díky etablování samoobslužných kanálů v bankovnictvím, jako jsou internet a mobilní telefon.

„Již celých 10 let budujeme moderní banku se samoobslužnými službami. Od té doby máme řadu následovatelů a jsme rádi, že sektor nízkonákladového bankovnictví již v Česku oslovil miliony klientů“, říká Pawel Kucharski, generální ředitel mBank pro Českou republiku a doplňuje: „Naše vize do budoucna je jasná: lidé budou stále více spravovat své finance z mobilu a my naše narozeniny proto oslavíme novou aplikací založenou na maximální jednoduchosti, bezpečnosti a minimalistickém designu.“

Vize budoucnosti bankovnictví je stvrzena několika trendy, které potvrdil aktuální výzkum mBank:

  • Budoucnosti mobilního bankovnictví věří více klientů než v roce 2014. Každý třetí je dokonce přesvědčen, že v budoucnu mobilní bankovnictví nahradí internetové bankovnictví.
  • Podíl uživatelů mobilního bankovnictví vzrostl za uplynulé 3 roky napříč všemi segmenty a dosahuje nyní 52 procent populace vlastnící účet v bance. Častěji ho však využívají mladí a lidé s příjmem domácnosti nad 20 tisíc korun měsíčně. Uživatelé mobilních bankovních řešení typicky bydlí ve větších městech.
  • Klienti na mobilních aplikacích nejčastěji kontrolují zůstatek na účtu (94 %), historii plateb (68 %) a zadávají jednorázové platby (66 %). Rostoucí funkce jsou rovněž vyhledávání bankomatu mobilem nebo zadání platebního příkazu na telefonní číslo.

mBank také na základě těchto faktů vybavila i svou novou aplikaci 3.0 designem v duchu nejnovějších trendů. Aktivace aplikace je maximálně jednoduchá bez nutnosti otevření internetového bankovnictví. Probíhá pouze pomocí telefonu zpětným ověřovacím hovorem z mBank, SMS by dle zástupců nebyla dostatečně bezpečná. Přihlášení je možné otiskem prstu již i u Androidu, stále však nejdou potvrzovat odchozí platby. Uživatel má však přístup k nejdůležitějším funkcím bez nutnosti přihlášení, což je velmi praktické. Ke zobrazení na úvodní stránce aplikaci si můžete nastavit jak procenta, tak konkrétní částky na účtech a platebních kartách.

mBank

Menu aplikace 3.0 je nově uspořádáno lineárně a aplikaci je tedy možné ovládat i jednou rukou. Zajímavou novinkou je rozšířená funkce „Moje výdaje”, která klientovi ukazuje, kolik peněz vydal ze svého mKonta v aktuálním měsíci. Výši výdajů pak porovnává se shodným obdobím předcházejících měsíců. Plánování a sledování útrat je tak pro uživatele jednodušší než kdykoliv předtím. Také ve výzkumu mBank respondenti potvrdili, že přehledné informace o jejich výdajích jsou to, co jim na mobilních aplikacích dosud scházelo

.

Aplikace mBank 3.0 posílá okamžité online oznámení o pohybech na účtu, tedy bez jakéhokoliv zpoždění a formou notifikace. Nastavit lze například notifikace na nezrealizované platby (například z důvodu nedostatku financí), případně notifikaci na všechny příchozí platby. Aktivace platební karty je rovněž maximálně jednoduchá. U systému iOS stačí kartu vyfotit. U Androidu probíhá aktivace karty zadáním jejího čísla přímo do aplikace. Poté stačí zvolit jen PIN a začít kartu používat.

mBank

„Naši aplikaci jsme vyzbrojili pro maximální uživatelský komfort. Bude rovněž obsahovat řešení pro mobilní platby. Již nyní však pro uživatele připravujeme další funkcionality jako žádost o mPůjčku nebo otevření účtu čistě pomocí mobilu,” dodává Bronislav Dvořáček, ředitel pro vývoj produktů mBank. Nezbývá než doufat, že mBank časem nabídne i možnost plateb skrze mobilní telefony s NFC čipem.

Diskuze ke článku
Fred
"Nezbývá než doufat, že mBank časem nabídne i možnost plateb skrze mobilní telefony s NFC čipem." No to já zase doufám že nenabídne a naopak bude podporovat Android/Apple platby...
Jeremy
Aplikace vypadá dobře, to taková Airbank neslyší názorů klientů a dá do aplikace e-shop na blbosti.
marek
A kdy bude ta nová verze aplikace dostupná?
pet
mbank mam od zacatku a nasledne k tomu i fio a airbank. mbank ma hromadu chyb ktere nikdo neresi.

1) nechodi okamzite notifkace o kazdem prevodu, jde to jej jednou denne
2) je nutne zadavat priblble predcisli pred ucte3) nejde volti cislo uctu na prani

Dnes kvuli tomu uz resim vse pres airbank a mbank mam jen na vybery z bankomatu v zahranici :-(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze