Video: vyzkoušeli jsme posílání souborů ve Windows Phone 8 přes NFC

Jednou z toužebně očekávaných funkcí nových Windows Phone 8 je také podpora technologie NFC, díky které lze nově mezi zařízeními rychle sdílet například kontakty nebo multimédia. My jsme vyzkoušeli, jak přenos mezi telefony s Windows Phone 8 funguje v praxi a ověřili jsme i přenos mezi Windows Phone 8 a Windows 8. Vše bez problému funguje.

V nastavení je potřeba mít funkci NFC, která je v případě Windows Phone 8 a Windows 8 přeložena do češtiny trochu krkolomně "Přiblížit + odeslat" (ekvivalent anglického Tap and Send), zapnutou. Sdílení ale není tak jednoduché, jako například na Androidu nebo Symbianu. Nestačí totiž jen otevřít obrázek v galerii a telefony přiblížit k sobě, ale vždy je nutné z nabídky zvolit sdílet, a poté již zmiňované Přiblížit a odeslat. Samotný přenos pak probíhá přes Bluetooth (druhé zařízení požadovalo jeho aktivaci).

Windows Phone 8 Windows Phone 8 Windows Phone 8
Postup sdílení obsahu přes NFC ve Windows Phone 8

Vyzkoušeli jsme poslat obrázek také z telefonu s Windows Phone 8 do tabletu s Windows 8, přičemž jako figuranti nám sloužil telefon Samsung ATIV S a tablet Samsung ATIV Tab. V obou případech probíhalo posílání bez problému. A co všechno lze přes NFC ve Windows Phone 8 poslat? Kontakty, obrázky, videa, dokumenty Office (z Office hubu), odkazy na aplikace, internetové odkazy (z webového prohlížeče) a obecně téměř vše, kde se nabídka sdílet objevuje. Nelze ale například sdílet místo na mapě ani poznámku v kalendáři, přičemž obě funkcionality by se určitě hodily.

A jak je to s kompatibilitou s Androidem? Pokud na něj pošleme přes NFC výše uvedené soubory, poradí si ve verzi 4.0 jen s kontakty a internetovými adresami, ostatní typy souborů nepřijme. Kompatibilitu jsme zkoušeli na Samsungu Galaxy S III a LG Optimus L9. To se nezměnilo ani s verzí 4.1 Jelly Bean, která si s příjmem obrázků a videa z Windows Phone 8 stále neporadí, což jsme vyzkoušeli na aktualizovaném modelu Samsung Galaxy S III.

Windows Phone 8 – přenos souborů

Diskuze ke článku
NFC
Jo jó.. po deseti letech se vrací IrDa, která na sebe nemíří, ale musí se přímo dotýkat a je to takové boom? Blbost.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze