Sledujeme on-line: Telefónica komerčně spouští mobilní NFC platby

6

O2 dnes na tiskové konferenci oznámí komerční spuštění mobilních plateb přes NFC ve spolupráci s Komerční bankou, karetní společností Visa a Samsungem. Tiskovou konferenci vám zprostředkujeme pomocí on-line přenosu.

Placení telefonem přes NFC je v mnoha zemích již samozřejmostí, ale v České republice se vždy vše zastavilo pouze ve fázi pilotních, testovacích a dalších podobných provozů. Až v poslední době se začínají dávat věci do pohybu a největší krok kupředu se odehraje právě dnes. Konečně bude moci kdokoliv přijít na pobočku O2, vložit speciální SIM kartu do svého telefonu (s NFC) a platit s ním v obchodech stejně, jako to dělají statisíce lidí s bezkontaktními kartami.

Loga Telefónica, Komerční banka, Samsung a Visa
Telefónica, Komerční banka, Visa a Samsung rozjíždějí v ČR NFC platby

Tisková konference začíná v 10:00 a my vám její průběh zprostředkujeme níže pomocí on-line přenosu (a samozřejmě také na Twitteru), který se sám v pravidelných intervalech aktualizuje. V diskuzi pod článkem se ale už nyní můžete svěřit se svými názory na NFC mobilní platby. Je v nich podle vás budoucnost?

Diskuze ke článku
Honza
Moc pěkné, ale nějak nerozumím té poznámce o Galaxy Nexu.
Martin
Zatím nevím jak to bude fungovat,zda musím mít všechny čtyři věci nebo jestli stačí jen telefon s NFC (SIII) + KB účet nebo jestli i kartu O2 nebo jestli to bude fungovat nějak přes internet či nějak přes sim-kartu O2 a jestli může být použita i jiná karta....
Lukas
Kdy,kde a za kolik si budu moct tu limitovanou edici SIII zakoupit?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze