Android Pay už na konci roku u nás? Komerční banka prozradila, co zřejmě neměla

4
Android Pay už na konci roku u nás? Komerční banka prozradila, co zřejmě neměla
  • Komerční banka rozesílá zprávu, ve které upozorňuje mimo jiné i na Android Pay
  • Dočkat bychom se měli již koncem tohoto roku
  • Android Pay by tak mohl mít náskok před službami Samsung a Apple Pay

Pokud patříte mezi klienty Komerční banky, zřejmě jste již, stejně jako my, zaznamenali novou zprávu v internetovém bankovnictví. Na tom by nebylo nic tak zvláštního, banky své klienty informují vždy, když se chystají nějaké změny. V tomto případě dokument upravuje smluvní podmínky a informuje, že vejdou v platnost na začátku prosince. Mimo jiné banka píše, že se chystá Android Pay. Tedy, ne zcela přímo, ale odstavec zní naprosto jasně:

Prostřednictvím služby Android Pay bude možné si založit bezkontaktní mobilní kartu a s touto změnou upravujeme i odpovědnost za ochranu mobilního zařízení.

Android Pay

Z toho lze vcelku jednoduše vyvodit, že Android Pay v České republice opravdu bude, a to dost možná již do konce tohoto roku, nejdříve však 5. 12. 2017. Příchod Android Pay na konci roku do Česka potvrdili zástupci banky také v diskuzní skupině, která testuje betaverzi nové aplikace Mobilní banka.

Aktuálně mají náskok ČSOB a právě Komerční banka, neboť obě instituce využívají svoje vlastní řešení integrované do interního systému. ČSOB nabídne vlastní aplikaci NaNákupy, Komerční banka integrovala platby mobilem přímo do bankovní aplikace.

Zdroj: IB Komerční banka

Diskuze ke článku
Řezňýk
Tak jako svěřovat své peníze děravému Androidu, to už je můžete rovnou svěřit prvnímu bezdomovci, na kterého narazíte, aby vám je schoval. Výsledek bude podobný.
Petr
Zrovna Android Pay se mi používat nechce, protože Google získá další spoustu cenných údajů co kde jak často kupuji, něco, co by normálně získával velmi těžko a co se mu bude sakra hodit i pro sledování konverzí z online reklam do "offline" nákupů.
Přijde mi mnohem přijatelnější, když o mně něco ví banka než někdo, kdo si to může spojit do mnohem komplexnějšího profilu co o každém buduje.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze