Mobilní aplikací InCard MasterPass zaplatíte i Globusu

4

Společnost MasterCard přichází s dalším rozšířením platebních možností na českém trhu. Spolu se společností Globus představila inovativní řešení pro rychlou a efektivní platbu v hypermarketech. Zákazníci hypermarketu v pražských Čakovicích nyní mohou zaplatit svůj nákup pomocí svého chytrého mobilního telefonu a globální platební služby MasterPass.

Zákazník při tom postupuje přesně tak, jak je zvyklý. Načte čárové kódy jednotlivých produktů a přejde k platbě. Jako platební metodu si vybere MasterPass. Pokladní systém mu vygeneruje QR kód, který si načte pomoci mobilní aplikace InCard MasterPass a zaplatí.

Pro platbu aplikací MasterPass mohou zákazníci využít šest platebních terminálů „Scan and Go“ anebo čtyři samoobslužné platební terminály „SelfCare Checkout“. V průběhu roku 2016 se možnost rozšíří do všech 15 poboček Globusu.

Platební terminál „Scan and Go“ funguje velmi jednoduše následujícím způsobem: Zákazník při nákupu postupně skenuje jednotlivé čárové kódy na produktech. Následně přejde ke speciální pokladně, kde zaplatí. Samoobslužné terminály SelfCare Checkout zajišťují odbavení bez personálu u pokladny, zákazník načte u speciálního platebního místa čárové kódy všech produktů, které si chce zakoupit, a zaplatí.

MasterCard Globus MasterCard Globus MasterCard Globus MasterCard Globus MasterCard Globus MasterCard Globus
Platba pomoví InCard MasterPassu v Globusu.

Redakce komentuje

Každý posun kupředu se cení, i když je na takto omezené ploše. Globus je známým inovátorem v oblasti plateb za nákupy. Pokud si vzpomeneme na rok 2012, byl jedním z prvních, kdo zaváděl bezkontaktní platby. I u dnešních řešeních bychom mnohem raději viděli technologii postavenou na NFC, která by byla ještě o něco pohodlnější. Ta už měla nakročena do světa rovněž v roce 2012, ale pro značnou komplikovanost od ní bylo upuštěno. Kromě podpory obchodníka byla také nutná speciální SIM karta a rovněž kompatibilní telefon. Možná by ale šlo při dnešním rozšíření technologií celou věc realizovat jednodušeji.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
ANO
To je traparna. Jednoducha apka, kde se vyplni cislo karty a pomoci kodu (QR) se prevedou prachy z te karty (patrne funguje pres CSOB). Stejny zpusob jak ma treba QR kody mbanka ...... zaplatite QR kodem a kdyz to projde a banka globusu platbu prijde, tak vas platebni terminal posle dal. Uprimne mi neni jasne, proc kdyz uz ta aplikace funguje asi nekolik let, proc az globus je ted prvni, kde se tim da platit?:o) Jinak funguje to i s jinyma kartama a ta aplikace neni ani od mastercardu, ale od ceske firmy. A taky to, ze hodinovou aplikaci neudelali i pro WP, zvlast v CR, kde je tak rozsirene, to je taky dost tristni ..... ale jak rikam, aplikace je tam uz roky a 50000 stazeni .... vlastne me ani neprekvapuje, ze to dal uz nevyvijeji:) Daleko zajimavejsi by byla integrace skutecne telefonni penezenky (WP i iOS maji, jestli i lagroid, nevim) a samozrejme NFC ... QR kody jsou lamerina a ten nulovy zajem me vubec neprekvapuje ....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze