Plaťte bezkontaktně už i v supermarketech

3

Terminály umožňující bezkontaktní platby jste mohli najít doposud jen v několika vybraných obchodech, teď už se ale začínají prosazovat i masově, třeba v supermarketech. Chcete kartou nebo telefonem platit rychleji, než hotovostí? Zkuste to bezkontaktně!

Tipněte si, co mají loga supermarketů v ikoně článku společného? Správně, ve všech těchto obchodech už můžete platit bezkontaktně. Bezkontaktní platby se skutečně rozmáhají, a tak se z pár obchodů, které tu byly spíš kvůli pilotnímu provozu, masově dostávají do stovek míst po celé republice.

Velkou zásluhu má na tom Česká spořitelna. Ta bezkontaktní platební karty začala nabízet u nás jako úplně první, a jak jste si mohli přečíst na našem Twitteru, v současné době už jich vydala svým klientům skoro 400 tisíc. Stejně tak se chlubí i tím, že po celé republice má už přes 4 200 bezkontaktních terminálů.

Zpátky ale k supermarketům. Kde můžete platit bezkontaktně už (téměř) bez výjimky ve všech prodejnách po celé ČR? Jako úplně první začal bezkontaktní platby nabízet Globus, o něco později se přidal Spar (a Interspar) a Kaufland a teď koncem června, právě díky České spořitelně, ještě Billa a Penny Market.

Těší nás, že v budoucnu budeme moci nabídnout našim zákazníkům v Česku tuto progresivní a perspektivní technologii ve všech našich prodejnách. Zákazníkům i spolupracovníkům přinese nová platební metoda citelné výhody – platba se zkrátí z 15 sekund na pouhé 2 sekundy. Platební proces je tak dokonce ještě rychlejší než platba v hotovosti,“ říká Peter Radtke, vedoucí centrálního oddělení financí skupiny REWE Group.

Kde ještě můžete zaplatit bezkontaktními kartami (a brzy už i mobilními telefony), najdete na seznamu na Foursquare. Brzy přidáme i tyto obchody a stále se objevují další a další. Máte tip, kde už se dá zaplatit bezkontaktně? Dejte nám vědět!

Diskuze ke článku
dan
Autor je buď neznalý věci,nebo dokonce LHÁŘ placený českou spořitelnou.PRVNÍ BEZKONTAKTNÍ KARTY U NÁS VYDALA CITY BANK.Nemám rád,když někdo neví,o čem píše...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze