Android Pay by mohl do České republiky dorazit již na jaře

1
Android Pay by mohl do České republiky dorazit již na jaře

Na bezkontaktní platby jsme si v České republice již poměrně velmi rychle zvykli. Nyní se zdá, že jsme na počátku rychlého placení prostřednictvím mobilního telefonu. Na náš trh by se totiž již v příštím roce mohla dostat služba Android Pay.

Informaci přinesl server lidovky.cz, podle jehož zjištění by měl Google se službou Android Pay na český trh zamířit na přelomu prvního a druhého čtvrtletí roku 2017. Lidové noviny odkazují na dva na sobě nezávislé zdroje z finančních trhů, které jim tuto informaci potvrdily. Samotný Google však dle očekávání ještě nic nepotvrdil. Pro českého uživatele jsou však zásadní dvě věci. O Android Pay v souvislosti s naším trhem se mluví a současně Google údajně úzce spolupracuje se společnostmi MasterCard a Visa.

TIP! Platit mobilem můžete už i s Komerční bankou

„Android Pay přináší zjednodušení a dostupnost mobilních plateb. Česko je díky silnému využívání bezkontaktních plateb a terminálů, ale i významnému podílu telefonů se systémem Android logickou volbou pro spuštění Android Pay,“ uvedl pro server lidovky.cz Miroslav Lukeš, šéf MasterCard pro Českou republiku.

Vše ostatně potvrzují i statistiky českého trhu, na kterém je evidováno přibližně 1,5 miliónů mobilních telefonů s podporou NFC, z nichž drtivá většina je vybavena operačním systémem Android. Pakliže se vám nechce čekat na pohodlné placení vaším telefonem až do příštího roku, máte i nyní možnost. Vlastní řešení již spustila ČSOB nebo nedávno Komerční banka.

Zdroje: byznys.lidovky.cz

Diskuze ke článku
Kuba
Jaro je fuč a stále nic.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze