První NFC olympijské hry v režii Samsungu

2

Letošní olympijské hry v Londýně se možná zapíšou i do technologické historie. S trochou nadsázky to bude totiž první NFC olympiáda.

Velkou zásluhu na tom má společnost Samsung. Ta je jedním z největších sponzorů olympijských her a je (a bude) to pořádně vidět. Není to ale jen o tom, že logo Samsungu uvidíte úplně všude.

Samsung Galaxy S III na olympijských hrách 2012 v Londýně Samsung Galaxy S III na olympijských hrách 2012 v Londýně Samsung Galaxy S III na olympijských hrách 2012 v Londýně

Limitovaná edice olympijského zadního krytu pro Samsung Galaxy S III, který si budete moci zakoupit ve stánku Samsung Mobile PIN

Už jsme psali o tom, že dohromady se společností Visa chystá Samsung mobilní platby během olympiády, což Samsung ukázal na letošním Mobile World Congressu. Dohromady rozdá tisícovce VIP hostů limitovanou edici smartphonů Samsung Galaxy S III, které budou obsahovat i aplikaci pro mobilní platby. V době konání olympijských her bude ve Velké Británii už přes 140 000 terminálů, takže se nemusíte strachovat, že byste neměli kde zaplatit bezkontaktně.

Samsung Galaxy S III na olympijských hrách 2012 v Londýně

Zástupci společnosti Samsung a Visa pod pěti kruhy

To ale Samsungu nestačilo, a tak se spojil ještě s londýnským hotelem Holiday Inn poblíž olympijského parku. Asi už tušíte, kam tím mířím. Do telefonu s Androidem, konkrétně opět Samsungu Galaxy S III (ale zřejmě to bude fungovat i v jiných NFC Androidech), si budete moci nainstalovat aplikaci, která zařídí všechno, co byste mohli v hotelu potřebovat.

Samsung Galaxy S III na olympijských hrách 2012 v Londýně Samsung Galaxy S III na olympijských hrách 2012 v Londýně Samsung Galaxy S III na olympijských hrách 2012 v Londýně

Aplikace Holiday Inn pro Android

Připraveno na to v hotelu bude 40 pokojů. Aplikace zastane komunikaci s recepcí, objednávání nápojů na pokoj nebo požadavek na uklizení pokoje. Nahradí i dálkový ovladač k televizi a vypínače osvětlení.

Samsung Galaxy S III na olympijských hrách 2012 v Londýně

Samsung Galaxy S III nahradí i ovladač od televize

Hlavně je tady ale technologie NFC. Ta bude sloužit pro rychlý check-in i check-out v hotelu. Nebudete tak muset vůbec chodit na recepci, obsloužíte se pouze z aplikace a na telefon vám pak dorazí klič od pokoje. Tím si pak budete moci odemknout NFC zámek na dveřích.

Samsung Galaxy S III na olympijských hrách 2012 v Londýně

Na recepci chodit nemusíte, klíče od pokoje dostanete rovnou do telefonu

Kromě těchto dvou výhod pro VIP hosty ale Samsung chystá na olympijské hry i dema pro obyčejné návštěvníky. Takže pokud se na olympijské hry chystáte, určitě do nějakého stánku Samsungu zavítejte a podívejte se, jaké NFC vychytávky tam připravil.

Samsung olympiádu pojal jako příležitost ukázat, jak velký potenciál technologie NFC má. Zatím je to ale pořád jen v malém měřítku, přitom veškeré technologie jsou už dostupné a připravené k masovému nasazení. Tak doufejme, že Londýn 2012 bude jen odrazovým můstkem a během pár měsíců a let už budeme platit a ubytovávat se v hotelu pomocí telefonu úplně všude.

Diskuze ke článku
mix
Pozor na používání výrazu olympijský a olympiáda v článcích, je to prý nějak chráněno.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze