Placení mobilem podle Nokie: NFC Wallet na MWC (video)

4

Nokia je dlouhodobým propagátorem NFC, ale až v poslední době začíná tuto technologii hromadně do svých telefonů implementovat. My jsme si v Barceloně vyzkoušeli demo placení přes NFC pomocí nové Nokie 603.

Nová Nokia 603, která se v březnu začala prodávat také v České republice, je prvním běžně prodávaným telefonem výrobce se zabudovanou podporou pro zabezpečené platby přes NFC a podporou bezpečnostního prvku (secure-element) na SIM kartě. Díky tomu lze novinku běžně používat k bezkontaktnímu placení. My jsme si mohli zaplacení u obchodníka s tímto telefonem vyzkoušet na MWC v Barceloně na stánku Nokie.

TIP: přečtěte si o Nokii 603 více na mobilenet.cz

Nokia NFC Wallet – ukázka platební aplikace na MWC 2012

Na rozdíl od Samsungu, který na MWC předváděl platformu pro bezkontaktní platby pro letní olympijské hry, se v případě Nokie jedná jen o modelové řešení, které pouze slouží k testování platformy. Nelze hovořit o žádném konkrétními projektu. Jak se vám placení v podání Nokie líbí? Těšíte se na podobný projekt v České republice?

Nokia NFC Wallet Nokia NFC Wallet

Diskuze ke článku
HaaruCZ
A co kdyby mi někdo vzal phone toby sním mohl jako platit. Nebo je to nějak zabezpečené???
Adam
Rád bych se zeptal - symbian je v současnosti platforma ustupující do pozadí zájmu. Jak to bude s reálným využitím NFC plateb v budoucnu? Předpokládám, že aby bylo možné platit mobilem se symbianem (nokia belle), bude třeba nějaká aplikace výrobce platebních karet, případně domluva s operátory apod. Nehrozí, že ti vsadí pouze na perspektivnější platformy, nebo to na operačním systému nezáleží?
Kolafa
Teda snazil jsem se o tom neco zjistit - Nokia Call centrum - nejaka ruska, vubec nerozumela, T-Mobile operatora netusila o cem hovorim (aspon umela cesky), GEMB vubec nic nevedi ........

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze