O2 Peněženka aktualizována, brzy přibydou i nové telefony

Bezkontaktní placení mobilním telefonem už nějakou dobu nabízí operátor O2 ve spolupráci s GE Money Bank. S poslední aktualizací aplikace O2 Peněženka můžete veškeré funkce využívat i na Androidu 4.4. Brzy se navíc rozšíří i seznam podporovaných zařízení.

Aplikace O2 Peněženka umožňuje pohodlné obsluhování vaší platební karty nahrané na vaší SIM kartě pro účely bezkontaktních NFC plateb. Stačí mít podporovaný telefon, operátora O2 a využívat služeb GE Money Bank. Následně si jen vyzvednete speciální NFC SIM kartu a platit je možné jen přiložením telefonu k platebnímu terminálu stejně, jako to většina z vás činí s bezkontaktní platební kartou nebo nálepkou. Bezkontaktní placení je dostupné i bez zmíněné aplikace, její výhodou je ale například stálý přehled o platbách i zůstatcích nebo vyšší úroveň zabezpečení.

O2 Peněženka O2 Peněženka O2 Peněženka
O2 Peněženka

O2 nyní aplikaci O2 Peněženka aktualizovalo a hlavní novinkou je plná podpora operačního systému Android 4.4 KitKat. Aktuálním zádrhelem se tak stává velice skromný seznam oficiálně podporovaných zařízení. Ten je navíc dosti zastaralý a čítá pouze rok či dva staré modely Samsungu. Aplikace lze ale často nainstalovat i na oficiálně nepodporované telefony.

Dle informací, které nám poskytlo O2 by se však mělo brzy mnohé změnit. Během září mají do oficiálního seznamu přibýt některé současné vlajkové lodě. Významnější rozšíření řad podporovaných zařízení se pak údajně dočkáme během listopadu a následně budou již nová zařízení přibývat rychleji.

Aplikaci O2 Peněženka si můžete stáhnout z obchodu Google Play.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Radek
A ostatní banky spí?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze