NFC platby od GE Money Bank už i na Galaxy S III Mini a Sony Xperii Z

26

Ode dneška budete moci platit v České republice dvěma dalšími telefony, konkrétně Samsungem Galaxy S III mini a Sony Xperií Z. Portfolio telefonů oficiálně schopných NFC plateb od O2 a GE Money Bank se tak rozšířilo dohromady na pět. Neoficiálně ale zaplatíte i dalšími.

Mobilní NFC platby od GE Money Bank už nějaký ten měsíc, a vypadá to, že bez problémů, běží. Pořád to má ale jeden velký háček: jsou k dispozici jen pro velmi malý počet zákazníků. Musíte totiž splnit tři podmínky: být zákazníkem O2, mít účet nebo si zřídit kreditní kartu u GE Money Bank, a pak vlastnit jeden z podporovaných telefonů. A těch je ode dneška už pět.

  • Samsung Galaxy S III
  • Samsung Galaxy S III mini
  • Samsung Galaxy Note II
  • Samsung Galaxy Ace 2
  • Sony Xperia Z

Při uvádění služby na trh jsme slíbili, že brzy rozšíříme NFC platby i na další telefony. To jsme splnili a nabídku jsme vedle nového modelu Samsung rozšířili také o telefon značky Sony, po které zákazníci volali,“ říká Ondřej Hájek, inovační leader GE Money Bank. „V rozvoji NFC plateb v České republice chceme i nadále pokračovat. Naši klienti se tak mohou těšit například na podporu dalších modelů od Sony a také na NFC platby pomocí chytrých telefonů HTC,“ dodává Ondřej Hájek.

Sony Xperia Z Samsung Galaxy S III mini
Fotka jak důkaz: Sony Xperia Z a Samsung Galaxy S III mini už platí taky

Zatímco Sony Xperia Z je vlajková loď tohoto japonského výrobce a parametry i cenou se může srovnávat právě se Samsungem Galaxy S III, zásadní zlom přináší Samsung Galaxy S III mini, který už míří, především cenově, na daleko masovější nasazení. Přidání podpory tohoto telefonu by tak mohlo rozšíření NFC plateb zase o něco pomoci.

A na závěr máme takové malé překvapení pro všechny milovníky BlackBerry a především pro majitele jejich nejnovějšího telefonu BlackBerry Z10. I když pro něj aplikace pro platby není k dispozici, a nejspíš ještě ani nějaký ten pátek nebude, pokud do něj vložíte NFC SIM kartu od O2, platit můžete. V nastavení telefonu pak najdete i volbu pro povolení plateb při zamknutém nebo vypnutém přístroji. A vzhledem k tomu, že se aktuálně u plateb nad 500 Kč zadává PIN na terminálu, nebudete ochuzeni ani o tyto vyšší částky.

BlackBerry Z10 BlackBerry Z10
BlackBerry Z10
Diskuze ke článku
draon
co takhle nexus s? možná za dva roky? :D nebo za dva roky by k němu možná došli, ale zijstili by, že už to nemá smysl :D
Milhi
To je novinka? To snad ne pánové
Marek
Ahoj chci se zeptat když mam Xperia P která má NFC mužu taky platit takhle?
Securid
Tohle se moc nechytne a dopadne jak WAP :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze