iKarta od Komerční banky: v hlavní roli opět iPhone

6

Jen dva dny po České spořitelně přichází s mobilními platbami a obalem na iPhone i Komerční banka. Tentokrát ale pro všechny.

Poslední dobou se to s mobilními platbami skutečně hýbe. Jen je otázkou, jestli tím úplně správným směrem. Po České spořitelně si totiž řešení „oblékněte svůj iPhone“ vybrala i Komerční banka. Tentokrát na to jde ale jinak: zatímco u České spořitelny šlo spíš o rozšíření pilotního testování i na vybrané zákazníky, v Komerční bance si může pro NFC obal na iPhone dojít každý, kdo iPhone 4 nebo 4S má. Bude za to ale muset zaplatit.

Komerční banka této službě říká iKarta. Jednou součástí bude aplikace, kterou si do telefonu stáhnete z App Store. Tou druhou opět speciální NFC pouzdro iCarte od kanadské společnosti Wireless Dynamics, do kterého svůj iPhone vložíte a v jehož secure elementu bude ukryta samotná platební karta Visa. Ta bude mít platnost tři roky.

Za to ale budete muset zaplatit. Komerční banka po vás bude chtít dohromady 1 500 Kč, a tvrdí, že se jedná jen o režijní náklady spojené zejména s nákupem NFC pouzdra.

iCarte iCarte
NFC pouzdro pro iPhone 4 a 4S

Limitovanou edici iKarty získají klienti na ikarta.kb.cz nebo přímo na dvou pobočkách Komerční banky v Praze a Brně. Po aktivaci mobilní karty Visa v telefonu mohou klienti začít nakupovat jednoduše tak, že spustí aplikaci KB iKarta a přiloží svůj telefon k platebnímu terminálu, který akceptuje bezkontaktní karty. U plateb do 500 Kč přitom nemusí ztrácet čas zadáváním PIN kódu,“ uvádí Petr Polák, vedoucí Platebních prostředků KB.

PIN si budete moci nastavit při prvním spuštění aplikace. Pak už budou platby probíhat tak, jak jsme zvyklí z bezkontaktních karet. Do 500 Kč bez PINu, nad tuto částku s PINem. Nesmíte ale zapomenout spustit aplikaci a samozřejmě mít nasazený NFC rámeček, jinak nic nezaplatíte.

Takže nezbývá, než všem majitelům iPhonu 4 a 4S doporučit, aby se s Komerční bankou domluvili na předání pouzdra. Stačí vyplnit krátký formulář na webu.

Nemáte iPhone? Nezoufejte, Komerční banka totiž chystá něco víc. Jak už jste se mohli dočíst na našich sociálních sítích (už nás sledujete na Twitteru, Facebooku, Google+ a Foursquaru?), koncem srpna nás právě Komerční banka spolu s Telefónicou, Visou a Samsungem pozvala na tiskovou konferenci, kde se představí mobilní bezkontaktní platby (snad) v plné parádě.

Diskuze ke článku
Petr
Absolutně nechápu proč KB dělá něco nejdříve pro mobily, které nemají nativně NFC čip. Připadá mi to jako v kocourkově :-)
Arnz
Hlavně by ti blbci z KB měli udělat bankovní aplikaci pro iPad (nebo aspoňto umožnit fungování přes Safari v iPadu) ČSOB, mBank už jí dááávno mají...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze