Hyundai a NFC: v roce 2015 nechte klíče od auta doma

Hyundai ukázal, jak si představuje auto budoucnosti. Connectivity Concept není ale zas takovou hudbou budoucnosti, jak by se mohlo zdát. Hyundai věří, že do produkce by se podobné řešení mohlo dostat už za tři roky.

I když byste podobné oznámení čekali možná spíš od některého z německých výrobců luxusních vozů, vypadá to, že tady máme nového inovátora, co se technologie konektivity v autě. Hyundai představil koncept auta budoucnosti, postavený na svém modelu i30.

Bezesporu tím největším trhákem je to, že když si v roce 2015 koupíte Hyundai, už nebudete potřebovat klíčky. Bude se totiž stačit dotknout NFC tagu vaším telefonem, kde budete mít klíče od auta uloženy, a pak už jen nastoupit.

Hyundai Connectivity Concept
Klíče od auta v telefonu? Podle Hyundai realita za tři roky

Až si sednete dovnitř, vložíte telefon na plochu v centrální konzoli, čímž nejenže aktivujete bezdrátové nabíjení, ale zároveň telefon propojíte s integrovaným multimediálním systémem, takže budete moci telefonovat i přehrávat hudbu do audiosoustavy v autě. Auto si bude pamatovat více telefonů a pozná tak, kdo si do auta sedl, takže bude moci třeba seřídit sedačky, volant a zrcátka.

Koncept také využívá standardu MirrorLink pro zrcadlení displeje a možnost ovládání telefonu pomocí zabudované obrazovky v autě. Na tom se pracuje už opravdu dlouho a můžete se o něm dočíst něco víc třeba na Nokiamanii. Ale zdá se, že brzy bude k dispozici i pro Android.

Hyundai Connectivity Concept Hyundai Connectivity Concept
MirrorLink umožní ovládat telefon bezdrátově z obrazovky zabudované v palubní desce

Allan Rushforth, Senior Vice President a Chief Operating Officer Hyundai Motor Europe, k tomu řekl: “Connectivity Concept od společnosti Hyundai ukazuje filozofii značky zpřístupnit technologie zítřka širokému spektru zákazníků. S touto technologií je Hyundai schopný využít všechny funkce dnešních smartphonů a přirozeně je integrovat do každodenního řízení auta. Díky neustálému vývoji technologií v autě budou schopnosti zapamatování si polohy sedadla a vnějších zrcátek, nabízející zákazníkům pohodlné a individuální prostředí pro řízení.

Hyundai bude spolupracovat se společností Broadcom, která bude dodávat komponenty pro novou generaci aut. S tím souvisí i další technologické prvky, jako jsou podpůrné systémy (parkovací kamery, asistenty o vyjetí z pruhu apod.).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze