GE MoneyBank rozšiřuje NFC platby na Samsungy S5 a Note 3

2

GE Money Bank konečně přistoupila k rozšíření počtu telefonů, se kterými lze využívat bezkontaktní placení prostřednictvím technologie NFC. Nově to je možné se Samsungem Galaxy S5 a tabletofonem Galaxy Note 3.

„Od uvedení NFC plateb, které jsme jako první banka v Česku nabídli bez omezení všem klientům, jde už o pátou vlnu rozšíření o nové mobilní telefony. Aktuálně podporujeme NFC placení už na 8 chytrých telefonech, což potvrzuje naši pozici lídra v platebních inovacích,“ říká Monika Kubovcová, ředitelka alternativních distribučních kanálů GE Money Bank. „Fanoušky inovací, novinek a technologii jistě potěší, že nově podporované telefony patří mezi nejvyspělejší modely na trhu. Pracujeme také na rozšíření plateb mimo jiné na telefony od HTC,“ prozrazuje Monika Kubovcová z GE Money Bank.

Samsung Galaxy S5 a Galaxy Note 3 Samsung Galaxy S5 a Galaxy Note 3

NFC platby: 8 telefonů Samsung, další v plánu

V současnosti mají zákazníci GE Money Bank na výběr mezi 8 telefony Samsung – Galaxy Note 2, Note 3, S III, S III mini, Ace 2, S4, S4 mini a S5. Kromě toho NFC platby fungují i na řadě telefonů, které zatím oficiálně podporovány nejsou – například na některých modelech Sony. Brzy také dojde k rozšíření o další modely, o čemž jsme vás již dříve informovali. Zákazníci, kteří mají jeden z uvedených modelů a využívají služeb operátora O2 Česká republika, si mohou na svou SIM kartu nahrát debetní i kreditní kartu.

Rozšíření do sítě Vodafone

GE Money Bank v současnosti plánuje platby mobilními telefony rozšířit i pro klienty Vodafone a stát se tak první bankou v ČR, jejíž klienti mohou NFC platby využívat ve více sítích. Banka ve spolupráci s operátorem nyní NFC platby testuje v pilotním provozu. Zatím mohou platební karty v mobilu využít jen klienti se SIM kartou od operátora O2.

Zdroj: TZ GE Money Bank

Diskuze ke článku
Jiri T.
A komerčka na to se.. a jdou někam, byl jsem se ptát na o2, proč projekt kb odložila a tam mi řekli, že nemůžou zaručit ochranu systému, pak jsem šel do komerčky a tam mi řekli, že o2 ten projekt kapacitně nemůže zvládnout, komedie :D
Vladka
Taky jsem se informovala v KB, ale neměli zájem to řešit.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze