Fio banka startuje pilotní provoz NFC karet v mobilu

5
Fio banka startuje pilotní provoz NFC karet v mobilu

Klienti Fio banky nyní mohou platit v obchodech pomocí chytrého telefonu. Fio NFC kartu si nahrají přímo do mobilu, takže u sebe nemusí nosit platební kartu či hotovost. Platba proběhne rychle a bezpečně pouhým přiložením telefonu k bezkontaktnímu platebnímu terminálu.

Česká Fio banka ve spolupráci se společnostmi MasterCard a O2 přichází s významnou inovací v oblasti placení. Startuje pilotní provoz Fio NFC karet v mobilu k osobním, podnikatelským či spořicím účtům, které jsou vedeny v korunách. Klienti mohou o kartu zažádat jednoduše v internetovém bankovnictví a během krátké chvíle ji budou mít k dispozici, odpadá tedy čekání na výrobu a doručení karty. Fio NFC kartou v mobilu lze platit také na internetu a vybírat hotovost v obchodech, které podporují službu Cashback. Platby mobilem jsou rychlé, pohodlné a bezpečné. Stejně jako u bezkontaktních platebních karet je u částek nad 500 Kč vyžadován PIN a navíc si klienti mohou sami zvolit, jestli chtějí před každou platbou otevřít mobilní aplikaci a aktivovat funkci placení, nebo nechat funkci aktivní nastálo a platit rovnou jen přiložením telefonu k terminálu.

Mobilní platba v praxi Mobilní platba v praxi Mobilní platba v praxi Platba nad 500 Kč
K provedení platby stačí pouze přiložit váš mobilní telefon

Využívat Fio NFC kartu mohou klienti české části Fio banky, kteří mají chytrý telefon s operačním systémem Android s funkcí NFC a NFC SIM kartu od společnosti O2. Pořízení nové NFC SIM karty lze provést na všech pobočkách operátora. Do budoucna Fio banka chystá službu rozšířit i pro držitele SIM karet ostatních operátorů. Kromě toho stále sleduje i další technologie a trendy spojené s placením telefonem. Vydání Fio NFC karty je zcela zdarma, a pokud klienti zaplatí mobilem 4 000 Kč měsíčně, neplatí žádný poplatek ani za měsíční vedení. Jinak Fio NFC karta v mobilu stojí 19 Kč měsíčně.

Jak získat Fio NFC kartu?

Abyste mohli používat Fio NFC kartu v mobilu, potřebujete:

  • Chytrý telefon s Androidem a podporou NFC. Výpis aktuálně podporovaných zařízení Fio banka pravidelně aktualizuje ve svém dokumentu.
  • Mobilní SIM kartu od operátora O2 podporující NFC.
  • Mobilní data ve vašem chytrém telefonu. Aktivní je stačí mít pouze ve chvílích, kdy budete provádět platební transakci.
Fio banka

Pokud splňujete tři výše uvedené podmínky, můžete si již prostřednictvím internetového bankovnictví zažádat o vydání NFC karty. Stačí kliknout na volbu Nový produkt a kde dále vyberete Platební karta pro majitele účtu. Při žádosti také dojde k ověření, zda váš telefon skutečně podporuje platbu skrze NFC u Fio banky.

Následně je posledním nutným krokem instalace aplikace Wallegro, kterou si do svého telefonu stáhnete zdarma z obchodu Google Play. V aplikaci se registrujete a přihlásíte. Následně odešlete na e-mail fioaktivace@wallegro.com zprávu, v jejímž předmětu budeš váš login do aplikace Wallegro. Zprávu je nutné odeslat ze stejné e-mailové adresy, kterou jste zadali při registraci v aplikaci. Posledním krokem je již pouze registrace karty skrze internetové bankovnictví, kde budete požádáni o zadání posledních čtyř čísel vaší nové karty. Nakonec si již jen zvolíte PIN kód, který využijete při platbách nad 500 Kč.

Zdroje: fio.cz

Diskuze ke článku
Redmarx
Nechapu, proc kdyz bance jdou z uskutecnenych obchodu pomoci karet chechtaky, proc takoveto veci na podporu prodeje zpoplatnuje.
Proc je potrebna NFC SIM karta pokud ma clovek NFC smartphone?
kvok
E-mail se má odeslat ze stejné adresy, která byla uvedena při registraci? Ti teda mají smysl pro bezpečnost, tohle nikdo neobejde.
Andrej
Prave tenhle tyden jsem zrusil svuj ucet u Fio kvuli low cost kvality servisu. Technologii ktera byla dostupna u GE pred 2 lety se nerika inovace. Je to zoufale nasledovani.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze