Dojde díky iPhonu 6 k masivnímu rozšíření digitálních peněženek?

6

Již dlouhou dobu se diskutuje o tom, kdy Apple přijde s vlastním řešením digitálních peněženek. Ta doba se nejspíše blíží a údajně by Apple mohl u iPhonu 6 začít masově používat NFC k provádění transakcí na bezdotykových terminálech.

Google již delší dobu nabízí možnost placení díky své službě Google Wallet, kterou lze použít k provádění NFC plateb a čeká se na den, kdy svojí odpověď přichystá i Apple. Podle nedávného průzkumu trhu se totiž na digitální peněženky dívá většina lidí stále s odstupem a nevěří jim. Například v USA používá bezdrátové platby méně jak jedna třetina obyvatel i přes to, že o jejich existenci ví přibližně 80 % obyvatel.

Google Wallet

Studie ukázala, že i uživatelé, kteří měli bezdrátovou peněženku zavedenou, se k platbě telefonem nijak nehrnuli, a to hlavně z důvodu, že na tuto možnost prostě zapomněli. Na povrch ale také vyplulo to, že velké množství nakupujících do věku 40 let s sebou většinou nenosí žádnou hotovost a spoléhají na platby kartou, z čehož je jasné, že mladší generace adoptují bezhotovostní platby mnohem rychleji, než starší jedinci.

Peníze

Jednou z hlavních obav uživatelů bezdrátových plateb pomocí digitální peněženky v telefonu je pochopitelně bezpečnost. Proto se vkládá tolika nadějí do Applu, jelikož ten by měl brzy začít spolupracovat s Visou na novém systému mobilních plateb se zaměřením na bezpečnost. S odhalením spolupráce a prvních informací ohledně mobilních plateb se počítá na letošní podzim.

Apple + VISA

Spolupráce by dávala smysl. Apple má svůj systém Passbook, který je však nedokonalý a není připraven na masové využití ve světě bezhotovostních plateb. Na druhou stranu má Apple obrovskou databázi uživatelů a údajů o kreditních kartách (přibližně 800 miliónů) a pokud by se podařilo Vise připravit řešení pro takovou masu lidí, určitě by po něm skočilo obrovské množství zájemců.

NFC Platby

Odhalení bychom se mohli dočkat současně s představením nového iPhonu 6, které by se mělo konat 9. září. Apple má určitě v rukávu připravených několik es, o kterých jsme doposud neslyšeli, a určitě by nebylo od věci, kdyby rozšíření bezhotovostních plateb bylo jedním z těch překvapení.

Zdroje: wallstcheatsheet.com

Diskuze ke článku
budis
Neplánuje se náhodou odhalení iPhone 6 spíše na 9. září? 11. září je trochu jiná kategorie...
hmm
"kdy Apple přijde s vlastním řešením digitálních peněženek. Ta doba se nejspíše blíží a údajně by Apple mohl u iPhonu 6 začít masově používat NFC"

Vlasné riešenie... NFC? to je to čo iný používajú už 3 roky ?
Freeman
A dá sa vlastne niekde u nás SR/ČR platiť mobilom ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze