Bezkontaktní platby dorazily i do automatů, zaplatíte i mobilem

4

Společnost MasterCard připravila ve spolupráci s bankou ČSOB, její obchodní značkou Era a společnostmi DELIKOMAT a Ingenico nové, zatím jedinečné využití bezkontaktní služby PayPass. Začíná tak éra bezkontaktního placení v nápojových a výdejních automatech společnosti DELIKOMAT, na veřejnosti známých i pod obchodní značkou cafe+co.

Společný projekt firem MasterCard, ČSOB, DELIKOMAT a Ingenico umožňuje lidem, aby při nákupu v nápojových a výdejních automatech nemuseli pracně hledat či shánět drobné mince, ale pohodlně za kupované zboží zaplatili pomocí bezkontaktní platební karty. Platit bezkontaktně je nyní možné v asi 200 automatech DELIKOMAT po celé České republice umístěných v různém prostředí – od veřejných institucí a škol, přes zdravotnická a sportovní zařízení, až po nádraží a letiště.

Bezkontaktní platba v nápojovém automatu Bezkontaktní platba v nápojovém automatu Bezkontaktní platba v nápojovém automatu

Polovina lidí používá kartu k placení několikrát týdně a nejčastějším zbožím, za které lidé platí kartami, jsou potraviny a věci každodenní spotřeby. Respondenti navíc vyjádřili zájem platit kartou třeba i u lékaře, na poště či ve veřejných institucích. Takový rozvoj aktivně podporuje ČSOB, která by ráda do budoucna platby rozšířila i do dopravy či do dalších automatů. Vzhledem k tomu, že lze díky O2 a GE Money Bank mít platební kartu nahranou i na SIM kartě v mobilním telefonu podporujícím NFC, lze nově i v automatech zaplatit velice rychle přímo telefonem, bez nutnosti opisovat na něm kódy nebo dokonce vytahovat peněženku s platebními kartami.

ČSOB logo MasterCard PayPass

Vizí společnosti DELIKOMAT je postupná instalace terminálů pro bezkontaktní platby do všech svých prodejních automatů v České republice. V budoucnu by tak bylo možné v automatech zakoupit pomocí bezkontaktní platební karty kompletní sortiment - tedy nejen kávu, ale i cukrovinky, bagety, balené nápoje, chlazená jídla atd.

Diskuze ke článku
Milhi
Jak správně to bude fungovat? Snad líp než teď. Hodíte kovovou 50Kč a na display 0Kč :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze