Apple plánuje další využití pro NFC v nových iPhonech

1

Jestli letošní představení nových iPhonů bylo něčím výjimečné, pak to bylo přidáním NFC do základní výbavy nových jablečných telefonů. Jejich použití je však v současnosti značně omezené, ale to by se mohlo časem zlepšit, protože Apple zvažuje další možnosti využití.

Pokud vás lákají taje NFC, ale vlastníte nový iPhone, pak byly vaše možnosti doposud značně omezené. Apple ale nespí na vavřínech a údajně pořádá jednání se společnostmi, jako jsou HID Global nebo Cubic, které tvoří elektronické karty pro zabezpečený vstup do budov a dopravních prostředků. Tento krok se jeví jako přirozený a následuje tak partnerství s hotelovým řetězcem Starwood Hotels, kde Apple využívá Bluetooth ve svých telefonech k odemčení hotelových pokojů.

Apple Logo

K věci se žádná ze zapojených společností nevyjádřila, ale jednání na takovéto úrovni se přirozeně nedají tajit věčně. Čím více využití Apple pro NFC najde, tím lépe i pro ostatní platformy, které se pak mohou u Applu inspirovat a přijít s vlastním řešením. Budeme tak Applu držet palce a doufáme, že se NFC dostane do povědomí širší veřejnosti.

Zdroje: 9to5mac.com, theinformation.com

Diskuze ke článku
Luky
Coze? Vzdyt to bylo zbytecne!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze